top of page

HUMUSLINE Gyökéraktivátor

gyokeraktivator (2).jpg

Előnyök

A Gyökéraktivátor készítmény a gyökérfelület, azaz a rizoszféra számára egy komplex koktél, amely tartalmaz nagy változatosságban mikrobákat, a növénnyel szimbiózisban élő mikorrhiza gombákat (5 faj, endo,- ektomikorrhizák vegyesen), mikro,- és makroelemeket, tápanyagot és vizet megkötni képes felületaktív anyagokat és olyan kémiai összetevőket, amelyek a kórokozó mikróbákat és rovarokat heteken át képesek távol tartani az éppen frissen eredő gyökértől.

 

A növekedő gyökér felületén a bevitt mikrobák beoltják az egész talajt.

Összetétel

Humusline Humuszkomposzt, tengeri alga, dudarit, kovaföld, bentonit nemesagyag ásvány, mikorrhiza gomba (5 törzs), PGPR baktérium törzsek, szalicilsav.  Finomszemcsés, max. 8 mm, de jellemzően 300 mikron porszáraz anyag, amit vízzel kell feloldani.

Alkalmazás

A poralapú készítmény szárazon vagy vizes oldatként is használható.

 

Szabadgyökerű fák vagy max. 12-16 cm-es kaspójú cserjék, virágpalánták esetén vízzel hígítva egy palacsinta tésztánál hígabb folyadékot készítünk, amibe a gyökeret vagy a földlabdát belemártjuk.  1 kg terméket 15 liter vízben oldunk fel.

 

Nagy földlabdás növények esetén, ahol nincs lehetőség a bemártásra, a port szárazon közvetlen a növény beültetése előtt a növény alá szórjuk az ültetőverembe, majd vizet locsolunk a porra és úgy ültetjük el a fát.


Szabadgyökerű fák: 0,22 kg/fa
4-8 cm kaspójú növények: 0,02-0,04 kg/kaspó
10-16 cm kaspójú növények: 0,06 kg/kaspó
Nagy földlabdás fák: 0,3 kg/fa

Kiszerelés

4,2 liter zacskó (3,5 kg) (15 fa/50-75 vegyes kaspó méretű
virág/cserje)

60 liter zsák (45 kg) (200 fa/2000-3000 vegyes kaspó
virág/cserje)

Az ár és az összetétel változás jogát a forgalmazó fenntartja.

Referencia

A Dunaharasztiban megvalósuló Univerzum Lakópark egy igazán exkluzív fejlesztés. A területen található az egykori Jet Ski tó. A beruházó nagy figyelmet fordít a zöld felületek minőségére és változatosságára.

Tekintettel arra, hogy a tó maga egy egykori bányató, a környező talaj lényegében homokos sóder. Ezek között a gyenge talajviszonyos között teljesít a Gyökéraktivátor a mintegy 15  000 kaspós cserje, évelő ültetésében.

Szintén a Gyökéraktivátor termékünket alkalmaztuk a Tabánban a 120 éves Richter jóvoltából ültetett Miyawaki Minierdő ültetése, illetve a Geosol Kft. halmajugrai telephelyén megvalósult zöldfelületi fejlesztés során.

photo0(3).JPG
bottom of page