top of page

Budapest egyre inkább szivacsvárossá változik!

Már 21 szivacsvárost képviselő Miyawaki minierdő ültetés valósult meg Budapesten, a 22-et épp most szombaton ültetik.


Budapest egyre inkább szivacsvárossá változik! Már 22 Miyaaki minierdőt ültettek Budapesten.

A Miyawaki-erdők létrehozása során egy kis területre nagy mennyiségű őshonos fa- és cserjefajt ültetünk, három csemetét négyzetméterenként. Ez első pillantásra sűrűnek tűnhet, ám éppen ez a módszer lényege. Az erdő fiatal növényei versengésbe kezdenek egymással a napfényért, ami serkenti őket a gyors növekedésre. Ezek az apró erdők hihetetlenül gazdag élővilágot hoznak létre, növelve a városi biodiverzitást és elősegítve a helyi ökoszisztémák stabilitását. Az őshonos fajok kiválasztásánál is fontosabb a talaj előkészítése, hogy az hasonlítson az erdőtalajra, és az első években a minierdő szakszerű locsolása.


A Miyawaki minierdők hozzájárulnak a klímaváltozás elleni harchoz is. Széles lombkoronájuk segít csökkenteni a városi hősziget hatását, valamint szén-dioxidot kötnek le, tisztítva a levegőt és javítva az emberek egészségét.


Szivacsváros sétáink útvonalán egy Miyawaki erdőt is megtekintünk. Májusi sétánkra már csak egy hely maradt, de nyáron is folytatjuk, friss infóért figyeld híreinket.Comments


bottom of page