top of page

A HuGBC mai „Office Breakfast” eseményén vendéglátóként vett részt a Gardenfutura Kft. képviseletében Szőllősi Gábor ügyvezető tulajdonos. A téma a “Szivacsváros - paradigmaváltás a város és ingatlanfejlesztésben” volt.


A HuGBC Office Breakfast eseményén a Gardenfutura prezentált.

A prezentációban lehetőségünk volt ismertetni a hazai ingatlanfejlesztési szakma képviselőinek a Gardenfutura tevékenységét, illetve a Szivacsvárosok jellemzőit, az értékszemlélet megváltoztatásának fontosságát.


A Szivacsvárosok technológiája egyre fontosabb lesz a szélsőséges időjárás miatt. Ez a technológia a városi környezetekben kínál megoldást a csapadék vízmegtartására, illetve az aszályok és a villámárvizek negatív hatásainak csökkentésére. A rendszer a lehullott esővizet helyben tartja, hogy aztán zöldfelületek öntözésére vagy fenntartására használja.


A Gardenfutura szem előtt tartja a városokban a természeti tér megtartását. Ehhez olyan módszereket és anyagokat fejleszt és ajánl a városi környezetben végzett zöldfelületi beruházások számára, amelyek a legjobb talajkörnyezetet biztosítják a növények számára.


Az előadás után nagyon sok kérdést kaptunk, élénk beszélgetés folyt a Szivacsvárosokkal és a hasonló fenntartható megoldásokkal kapcsolatosan. Reméljük értékes projektek követik ezt a megbeszélést is!

bottom of page