top of page

HUMUSLINE Terra Preta Nr. 1.

Összetétel

Humuszkomposzt, bioszén, 20 mm-es rostával készült, 50% nedvességtartalmú feketeföld szerű anyag.

 

A humuszkomposzt a legjobb minőséget adó kontrollált aerob humuszkomposztálás protokolljával készülő komposzt.

 

A bioszén nagy felülete és stabilitása katalizálja a komposzt képességeit és hosszú tartamhatást biztosít.

Alkalmazás

Fák hagyományos ültető verembe (kb. 40-50 cm átmérő, 40-60 cm mély) történő ültetése során a veremből eredetileg kiásott talajhoz keverjük rétegenként.

 

Homoktalajok esetén 5 liter, löszös és agyagtalajok esetén 3 liter Terra Preta Nr. 1. kerül a verembe úgy, hogy az anyag lehetőleg minél egyenletesebben oszlik el -10 cm-től egészen a verem aljáig. 
 

 

Évelő és egynyári virágágyások, cserjések ültetésekor felső 10-15 cm-be keverjük be az anyagot agyag és vályog talajok esetében 3 liter/m², homoktalajok esetében 5 liter/m² mennyiségben ültetés előtt.
 

Egyéb trágyázó anyag alkalmazása nem szükséges.

IMG_4955.jpg

Előnyök

A Humuszkomposzt stabilizált humuszt, tápanyagokat és a talajéletet aktiválni képes mikrobiológiai változatosságot és csíraszámot tartalmaz. A bioszén pórusai több évszázadon át biztosítanak stabil teret a levegőnek, víznek, tápanyagnak, mikróbáknak, ezzel javítva a fák gyökérzónájának életfeltételeit. A Terra Preta stabil, lassan táródik fel, ezért tartamhatása hosszú.

Referencia

IMG_4957.jpg

Referencia

A Dunaharasztiban megvalósuló Univerzum Lakópark egy igazán exkluzív fejlesztés. A területen található az egykori Jet Ski tó. A beruházó nagy figyelmet fordít a zöld felületek minőségére és változatosságára.

Tekintettel arra, hogy a tó maga egy egykori bányató, a környező talaj lényegében homokos sóder. Ezek között a gyenge talajviszonyos között teljesít a Gyökéraktivátor termékünkkel együtt a Terra Preta Nr. 1. a mintegy 15  000 kaspós cserje, évelő ültetésében.

photo0(3).JPG
bottom of page