top of page

HUMUSLINE Általános Ültetőközeg

altalanos_ultetokozeg.jpg

Receptúránk egyszerre biztosítja a hosszútávú fizikai stabilitást, magas fokú talajéletet és tápanyag szintet. Kiváló vízmegtartó képességgel rendelkezik ez a közeg.

 

Kizárólag agyagból készült fagyálló téglaaprítékot használunk. A tiszta agyagból készült cserepek miatt anyagunknak is gyönyörű a vörös színe. Növények nélkül is figyelemfelkeltő ez a föld!

A legmagasabb minőségű humuszkomposzt biztosítja az egészséges talajéletet, bőséges tápanyagot és humusztartalmat, míg a bioszén stabilan lazán és porózusan tartja a talajt, így az nem tömörödik össze és levegőtlenedik el.

Kiszerelés

Ömlesztve, kérésre bigbag zsákban.

Alkalmazás

Intenzív zöldtetőkön, konténeres és szabadföldi ágyásokban,  hagyományos faültető gödrökben.

A Humusline Általános Ültetőközegünk kész talaj, amelyet 10-50 cm-es rétegekben, vagy fák esetében a teljes faverem kitöltésével alkalmazunk. Közvetlenül ebbe a talajba ültetjük vagy vetjük a növényeket.

Konténeres fatelepítésnél vagy konténeres virágágyások esetén jellemzően gyorsan kiszárad a föld, azonban a Humusline Általános ültetőközeg kiváló vízmegtartó tulajdonságai révén nagyobb biztonságot jelentenek a növények és fenntartók számára egyaránt. A közeg nem hajlamos iszapolódásra.

A növények gyökeresedési kiemelkedően gyors a közegben, így a növények pusztulása sem jellemző.

Összetétel

Vörös tégla forgács

(fagyálló, szemcsemérete 2-16 mm)

Agyagos homok

Humusline Humuszkomposzt

Humusline Bioszén

Bentonit és kovaföld

A térfogatsűrűség laza állapotban 1,2 kg/l és 1,4 kg / l vízzel telített állapotban. A cserép apríték aránya 50%. A terméket 20 mm-es rostával osztályozzuk.

Referencia

A Főkert Zrt-vel együttműködve egy igazán prominens helyen, a Nemzeti Múzeum Múzeumkertjében egy már többször kipusztult fa újraültetésén használtuk a terméket. A kert egykoron mocsár volt, ami 1 méteres mélységen belül 3 agyagos zárórétegben mutatta meg magát.

A szabványos mérető 2,25 m3-es ültetőgödröt 1:1-ben a kész ültetőközeggel töltöttük fel.

Terézváros Önkormányzata területe az egyik legzsúfoltabb városrész miközben az egyik hőszigete Budapestnek. A növényesítés, fásítás gyakran csak konténeres ültetéssel valósítható meg. Ilyen helyszín a Király utca egy hosszú szakasza, ahol a konténeres fák az egyetlen növényesítési megoldás. 

Ilyen környezetben kiemelkedő az ültetőközeg minősége, ezért Terézváros a Humusline Általános ültetőközeget választotta nagy megelégedettséggel.

AEnB2Uo7khZpy3i1l1gpDpsEbmDsd_v6_XqZG9URMsMSg1xT8llBaK470nNuJ4kAcx8XS74-kgROSC4hvtAVqa-nEq
bottom of page