top of page

Talajvizsgálat

10 éves mezőgazdasági tapasztalatok alapján egy saját vizsgálati protokollt állítottunk össze, amely fizikai, kémiai és biológiai állapotot egyszerre vizsgál, a kapott eredményeket integráltan kezeli. 

Talajszintenként talajellenállás

Víz beszivárgó képesség

Mikrobiológiai képességek

Fizikai összetétel 

Kémiai tápelem összetétel

A eredményekből összetett képet kapunk a talaj jelen állapotáról. Figyelembe véve az ültetni tervezett növények igényeit egy olyan input-keveréket állítunk össze, amely fizikai, kémiai és biológiai szempontból is beállítja a talajt olyan módon, hogy az képes legyen az önfenntartó egészséges működésre. 


A legtöbb meglévő talajt a helyszínen is fel lehet javítani jelentősen kevesebb pénzből és energiabefektetéssel, mint a talajcsere. 

A talajkondícionálás várható anyagköltsége:
500-5000 Ft / talajköbméter. 

Miért van rá szükség?

A talaj minden növényi élet alapja.

A talaj minősége határozza meg, hogy a növény milyen növekedési eréllyel bír, milyen egészségügyi állapotban van és milyen a stressztűrő képessége. A legtöbb kertépítés során talajcsere történik, azonban a kertépítők nagyon jól tudják, hogy az újonnan megvásárolt föld is óriási lutri: azonkívül, hogy látjuk a színét, legtöbbször nem tudunk róla semmi mást. A talajcsere költsége pedig az egyik legnagyobb költség!

 

Sokszor 1-2 év alatt kipusztulnak a növények az NPK műtrágyázás ellenére is. Ennek oka, hogy a legtöbb talaj mezőgazdasági területek kivonásából származik. Ezek a talajok szinte kivétel nélkül jelentős mennyiségű gyomírtót, gombaölőt és műtrágyát kaptak, illetve legtöbbször szántottak. Az intenzív gazdálkodás teljesen tönkreteszi a talajokat, amit a kereskedők darálással palástolnak el. Kívülről szép fekete, porhanyós, de belülről élettelen, ami az új helyen 1-2 év alatt leiszapolódik, letömörödik és képtelen megfelelően funkcionálni. 

Szolgáltatás

  • Minden esetben kiszállunk a helyszínre és helyben is végzünk vizsgálatokat.

  • Talajmintát veszünk laboratóriumi vizsgálatokra.

  • Az eredményekről eredményközlést adunk ki, amely tartalmazza a talajjavítási módszert is: mit, mennyit, hogyan, mennyiből!

  • Az eredményeket legfeljebb 15 munkanapon belül adjuk meg.

  • A javasolt talajjavítás figyelembe veszi a kertépítő műszaki lehetőségeit is. 

A szolgáltatás díja:
50 000,- Ft+ÁFA + kiszállási díj. 

Kérdése van?

Gabor.jpg

Szőllősi Gábor

44893307_1184116551736924_8798689437312614400_n (1).jpg
bottom of page