top of page

Szivacsváros

A városi élet összetett problémákkal szembesül nap mint nap, amelyekre a tájépítészet képes átfogó megoldásokat nyújtani. A városlakók életét a hőhullámok, a rezgés, a zaj és a por egyaránt megkeseríti. Mindeközben egyre kevesebb a csapadék egyensúlytalan eloszlással, kevés a kertfenntartó szakember.

Ezekre tud egyszerre megoldást nyújtani a Szivacsváros modell. 

A SZIVACSVÁROS MODELL TECHNOLÓGIÁI

A Szivacsváros technológia megoldást nyújt a városokban, az épített környezetben a vízmegtartás, az aszályok és a villámárvizek hatásának csökkentésére azzal, hogy a lehullott csapadékot helyben tartva, azt zöldfelületek fenntartására hasznosítja.

Ingyenes letölthető tervezési segédletek

A Gardenfutura a technológiák a szakértője. A nemzetközi példákat implementáltuk a magyar klimatikus és kertészeti viszonyokra, a módszerek minden eleme, anyaga magyar előállítású hazai termék. Támogatást nyújtunk a tervezés és kivitelezés fázisában egyaránt. Elkészítettünk egy átfogó tervezési segédletet, amely térítésmentesen letölthető weboldalunkról. A tervrajzokat .dwg formátumban is át tudjuk adni, ehhez keressenek minket elérhetőségeinken. 

Funkcionális talajaink a legmagasabb minőséget képviselik

Az új klimatikus viszonyokban és fenntartási kihívásokban olyan talajokra van szükség, amelyek kiemelkedő vízmegtartó képességgel rendelkeznek, szerves anyagban és talajéletben gazdagok, stabil porózus szerkezetűek, hosszú távon sem tömörödnek, nem válnak levegőtlenné Csak az ilyen talajokban képesek a növények egészségesen növekedni.

 

A bioszén alapú funkcionális talajaink előnye a hosszú távú stabilitás. A bioszén nem ásványosodik, térfogata állandó és beépül az ökoszisztémába. A bioszén térfogatának megfelelő fele mennyiségű vizet képes eltárolni, majd folyamatosan leadni a környezetének. A bioszén lelassítja a víz gravitációs áramlását és segíti a víz kapilláris mozgását.  A bioszén alapú szerkezeti talajok vízszolgáltatása kimagasló.

 

A Gardenfuturánál azon dolgozunk, hogy a legmagasabb minőségű funkcionális talajokat, állítsuk elő. Saját túrkevei komposztteleünkön állítjuk elő a Humusline termékcsaládot, így a Humusline bioszenet, a Humuszkomposztot, a Talajaktivátort és itt keverjük be a talajokat.  Minden termékünk természetes, szintetikus anyagoktól mentes és egyesítik a régi tudást a legújabb technológiai megoldásokkal.

Kérdése van?


Szőllősi Gábor, ügyvezető

+3670 4343 601
szollosi.gabor@agrofutura.hu

Stockholm Faültetési Rendszer, Bakáts utca, Budapest IX. kerület
bottom of page