top of page

Filozófiánk

Városban élni az ember számára óriási kihívás. A hosszú évezredek alatt a természettel kialakított állandó és közvetlen kapcsolata egyszer csak megszakad: a városokban jelentősen leszűkül a természeti tér. A fák, a virágok, a gyep, a talajjal való közvetlen kapcsolat olyan energiaforrás az ember számára, amely mással nem pótolható. Épp ezért különösen fontos, hogy a városi környezetben, ahol a magas laksűrűséghez mérten kifejezetten szűkösek a természeti terek, ne csak a mennyiségre törekedjünk, hanem a minőségre is!

A természetes megoldás

A Gardenfutura olyan módszereket és anyagokat fejleszt és ajánl a városi környezetben végzett zöldfelületi beruházások számára, amelyek a legjobb talajkörnyezetet biztosítják a növények számára. Minden termékünk természetes, szintetikus anyagoktól mentes! A termékek egyesítik a régi tudást a legújabb technológiai megoldásokkal.

A városi lét kihívásai

A növények látható szépsége, a levelek, a virágok, a törzs a szemünk számára láthatatlan gyökérvilágból táplálkozik. A gyökérzónában kell a növények számára megadni a biológiai, kémiai és fizikai feltételeket az egészséges és hosszú élethez. A városi növények számára jóval magasabb szinten kell ezeket a feltételeket biztosítani, mint a mezőgazdasági talajokban, hiszen a városi növényeknek el kell viselni a folyamatos szmogot, zajt, port, átlagnál magasabb hőmérsékletet, rázkódást, a házi kedvencek vizeletét és a gyakran szűkös gyökérteret. Éppen ezért a módszereink és termékeink a legmagasabb fizikai, kémiai és biológiai képességekkel bírnak kifejezetten a városi környezetre fejlesztve.

Célunk a Városi Édenkertek megteremtése

Hiszünk benne, hogy az egészséges, szép növények és az egészséges talaj jobbá, élhetőbbé teszik a városlakók mindennapjait! Hiszünk abban, hogy létrehozhatóak azok a Városi Édenkertek, ahol az ember megláthatja és megérezheti Földanya végtelen szépségét és táplálhatja, gyógyíthatja lelkünket. Célunk, hogy a magunk eszközeivel hozzájáruljunk a Városi Édenkertek megvalósításához és szolgáljuk a városlakó embereket.

About: Services

A GARDENFUTURA ÉS A SZIVACSVÁROS MODELL

A Gardenfutura Szivacsváros technológiája megoldást nyújt a városokban,
az épített környezetben a vízmegtartás, az aszályok és a villámárvizek hatásának csökkentésére azzal, hogy a lehullott csapadékot helyben tartva, azt zöldfelületek fenntartására hasznosítja.

Az Agrofutura Magyarország Kft. a mezőgazdaságban a talaj regenerációról szerzett, már bizonyított tudását ülteti át a városi zöldfelületek fejlesztésére és fenntartására.

További információ a mezőgazdasági tevékenységünkről:

www.agrofutura.hu 

CSAPATUNK

Szőllősi Gábor
ügyvezető, tulajdonos

Haraszti Éva,
marketing

Nagy Eszter,
tájrendező és kertépítő mérnök, tanácsadó

Liptay Gábor
ügyvezető, tulajdonos

bottom of page