top of page

HUMUSLINE Extenzív Ültetőközeg

altalanos_ultetokozeg.JPG

Előnyök

Kizárólag agyagból készült fagyálló téglaaprítékot használunk. Ezért tetőkerti talajunk éveken át stabil és optimális a vízáteresztő képessége.

 

A tiszta agyagból készült cserepek miatt anyagunknak is gyönyörű a vörös színe. Növények nélkül is figyelemfelkeltő ez a föld!

A legmagasabb minőségű humuszkomposzt biztosítja az egészséges talajéletet, bőséges tápanyagot és humusztartalmat, míg a bioszén stabilan lazán és porózusan tartja a talajt, így az nem tömörödik össze és levegőtlenedik el.

Összetétel

Vörös tégla forgács

(szemcsemérete 4-16 mm)

HUMUSLINE Humuszkomposzt

Humusline bioszén

Bentonit Agyagásvány

20 mm-es rostával osztályozva. A tégla forgács aránya
90%. Igény szerint perlittel könnyíthető.

Alkalmazás

Zöldtetőkön, konténeres ágyásokban és hagyományos faültető gödrökben.

A tetők zöldítése nagyon aktuális kérdés, különösen a városi területeken! A zöldtetők használata egyrészt azt jelenti, hogy visszatartódik a víz, amely aztán újra elpárologhat a növényeken keresztül. Ez jelentős hűtőhatást eredményez nyáron és javítja a mikroklímát. Másrészt további élettér hozható létre a városi zöldség kertészet számára. Megfelelő talajjal és megfelelő szerkezettel komplett kertek jöhetnek létre a tetőn!

Extenzív ültetőközegünk kész talaj, amelyet 10-50 cm-es rétegben lehet alkalmazni. Közvetlenül ebbe a talajba történik a növények ültetése. A nagy konténerek és az állandó telepítésű betonvályúk hasonló feltételekkel rendelkeznek, mint a tetőfelületek - ezért a tetőkerti talaj (intenzív keverék) itt is optimális szubsztrátum.

humusline_extenziv_ultetokozeg.JPG

Kiszerelés

Ömlesztve, kérésre bigbag zsákban.

Referencia

A budapesti Bakáts tér felújítása során jelentős zöldterület fejlesztés valósul meg, melynek során számos növény ültetésekor (szabadföldi faültetések és extenzív növény ágyások esetében) a HUMUSLINE Extenzív Ültetőközeget alkalmazták a kivitelezők.  

Bakats_ter_extenziv_ultetokozeg.jpg
bottom of page