top of page

Rainmax Ültetőközeg

faverem_ultetokozeg.jpg

Előnyök

A legtöbb városi növény növekedési, élettani rendellenességeit vagy épp pusztulását a tömörödött, levegőtlen talaj okozza. A szerkezeti talajok ezt a problémát teljesen kiküszöbölik. Nincs bennük 0-s frakció, így nem iszapolódnak, szerkezetük hosszútávon is stabil, levegős.


A Humusline Talajaktivátor a bioszén és a legmagasabb minőségű humuszkomposzt együttes erejével életet visz a szerkezeti talajokba. Olyan magas fokú mikrobiológiát, ami sikeres ökoszisztémát alakít ki a növényekkel. A bioszén biztosítja a kiváló vízmegtartást és vízszolgáltató képességet a növények számára.

Összetétel

Humusline Talajaktivátor - 20%

2/8 mm zúzott kő - 80%

 

A térfogatsűrűség 1,5 kg / l.
Az anyag teljes mértékben homogenizált. A termék kiváló közeget biztosít a Rainmax Évelő Ágyás Rendszerben,
illetve egyéb speciális felhasználási területeken.

Alkalmazás

A Rainmax Évelő Ágyás Rendszerben 30-40 cm vastagságban ömlesztve használjuk, majd 5 Kn nyomással (emberi taposás normál séta nyomással) szintezzük.
Erre kerül 10 cm ásványi vagy organikus mulccsal. A növények ültetése a mulcsba történik.

 

Gyephézagos burkolatok esetén min. 5 cm vastagságban a gyeprács alá dolgozzuk, majd a használat igényei szerint tömöríthető. A gyeprácsba színültig töltjük, egyéb tömörítés nem szüksége. Jó
ötlet a fűmagot előzetesen bekeverni a gyeprácsba szórni tervezett ültetőközegbe.
A Rainmax Évelő Ágyás Rendszer nem igényel extra öntözést, csak a telepítést követő első szezonban.

Referencia

A Főkert Zrt-vel együttműködve az első közterületi helyszínünk a budapesti Határ úti metrómegálló egyik 40 m²-es ágyásában  valósult meg 2022. júniusában. A növényösszetételt a Főkert saját nevelésű fajtáira szabtuk. Az évszázados aszály ellenére a növények megeredtek és megindult az növénytakaró zárása. A jobboldali kép a telepítés napján készült, míg a lenti kép 2 hónappal később, augusztusban. Ebben az időszakban a növények nem kaptak locsolást, csak csapadékot.

Ültetés 2022 06.jpg
2022 08 hó öntözés nélkül.jpg

Kiszerelés

Big bag zsák (500 kg/1000l)
Ömlesztve


Az ár és az összetétel változás jogát a forgalmazó fenntartja.

bottom of page